Jag somnade snabbt om, sen vaknade visst n...

imag1637_1325249 (MMS)

Jag somnade snabbt om, sen vaknade visst när det kurrade i puppis mage vid 10. Som vanligt blev det mys en bra stund innan vi gick upp. Det är en rutin när rutiner är som bäst ;) Klyschigt värre, men, jag försöker uppskatta och ta vara på Elsas bra nätter och sovmornar så mycket jag kan, en dag kan dom vara helt borta. Nu somnar hon iaf samtidigt som oss, mellan 22-23, vaknar en, två gånger för mat men somnar snabbt om igen. Sen vaknar hon för dagen vid 9-10, glad och skitsöt. Runt ett är det hög tid att sova lite igen, så då går vi ut på promenad. Somnar fort, och sover sen 2-3 timmar, ibland mer eller mindre så klart. Ja, sen ser eftermiddagarna så olika ut från dag till dag, beroende på vad vi gör, men hon har inga fasta sovrutiner då. Även om hon förmodligen skulle behöva. Men ja, det kommer nog nattas lite tidigare när hon kan få kvällsmat i flaska ;) Så ser det ut just nu, och har gjort i några veckor. Fungerar jättebra, även om hon vissa kvällar är övertrött.. Men ja, det är ju dumt att sova när man kan missa något spännande ;)


Har börjat försöka att endast ge nappen ti...

Har börjat försöka att endast ge nappen till Elsa när hon vaknar på natten. Jag ska nu sluta med det. Får så dåligt samvete. Vaknar och är hungrig, så får man bara en ynklig liten napp i munnen. Gud så synd! Nej, det ska inte upprepas. Vad jag gör vaken förresten?! Det vette tusan, måste genast somna om!


Jodå, vi fick gå ut, och kom inte långt in...

imag1631_1325171 (MMS)

Jodå, vi fick gå ut, och kom inte långt innan hon sov. Att det ska vara så svårt alltså.. Har jag förresten berättat att vi har en liten dramaqueen här hemma? Ni vet det allra högsta, mest gälla tjut som små kan ge ifrån sig? Det är numera standard här. För minsta lilla grej! Man kan tro att hon har rejält ont nånstans, men nej hon når bara inte sin leksak. Eller så kan man tro att nån sitter och nyper henne, men så är inte fallet utan hon har bara tappat nappen... På den vägen är det. Gråter som om hon nästan avlider, men sekunden senare kan det vara över. Om och om :P Det är underbart :) Ikväll ska vi hem till pappa som fyller år idag :)


Försöker förgäves natta Elsa i sängen. Går...

imag1626_1325163 (MMS)

Försöker förgäves natta Elsa i sängen. Går man ut får man ordentligt med stryk idag, regnar och blåser som aldrig förr.. Men jag antar att jag likt förbannat står där snart, med regnet i ansiktet.. Oväder alt övertrött bebis? Jag kan torka..


Idag sov Elsa till 11.10, det är hårt med ...

Idag sov Elsa till 11.10, det är hårt med jul. Själv vaknade jag efter 11 timmars sömn, kände att jag kunde sova minst fem timmar till :P Julaftonen var perfekt, Elsas första och sov när tomten kom gjorde hon :) Men Kalle tittade hon på, och var helt fascinerad :) Massor med fint fick hon, och vi me för den delen. Vi alla tre tvärdäckade när vi kom hem igår kväll. Nu ska vi in till min mamma för lite mer julfirande. God Jul och god fortsättning alla nära och kära <3


Här låg hon och sov förut, knäppis :P

imag1621_1324581 (MMS)

Här låg hon och sov förut, knäppis :P


Vi är på stan :) Handlat lite kläder till ...

imag1619_1324478 (MMS)

Vi är på stan :) Handlat lite kläder till självaste aftonen. Jag skulle inte, men kunde ju inte låta bli :P Ny skjorta till Anton, och klänning till Elsa. Åh så fina dom kommer vara ;) Letade slips till J också (?!), en mörkröd, men det fanns inte att finna i Karlskoga! Dåligt! Vad fan ska jag ha på mig då? Hmm..


Kan det vara domhär som håller oss vakna? ...

imag1618_1324248 (MMS)

Kan det vara domhär som håller oss vakna? Syns dom? Utslagen alltså. Svårt att få bra bild på dom här i mörkret. Elsa somnade iaf inte ikväll, som hon brukar. Låg och skruvade på sig, och pratade med oss, boken, lampan, täcket... Dom kanske kliar? Ska snart testa att lägga oss igen, bara det att jag fastnade här framför tvn :P


Fjärde advent! Herregud, vart tar dagarna ...

imag1615_1324238 (MMS)

Fjärde advent! Herregud, vart tar dagarna och ja, veckorna vägen? Idag har vi bakat massa julgodis, myst till Harry Potter och haft bajsfest Det sistnämnda gör ju Elsa bara 2 ggr/veckan, så då brukar det bli överfullt i lilla blöjan. Lika kul varje gång :P Nu på kvällen har Elsa fått massa små prickar, mest över benen men även lite på mage/rygg. Kan inte minnas att jag ätit ngt ovanligt, ja jag vet inte alls vad det kan vara. Hoppas det inte är ngt..


Såhär såg det ut runt 14. Min första öl (m...

imag1608_1324141 (MMS)

Såhär såg det ut runt 14. Min första öl (med alkohol) på, ja ett år och några månader.. Behöver jag säga att det smakade jävligt gott? 1,5 timme senare ringer J och säger att jag måste komma hem, Elsa har inte ätit sen jag ammade sist. Han hade försökt på alla sätt och vis. Så ja.. Nu sitter jag i soffan och ammar. Min lilla mammagris "jag vägrar att äta innan mamma är hemma igen".


Sitter och väntar på bussen. Har lämnat ka...

imag1607_1324118 (MMS)

Sitter och väntar på bussen. Har lämnat karl och bebis hemma för den årliga julshoppingen med mamma, syster och bror. Borde inte kallas julshopping, utan den årliga pubrundan passar bättre. Var förresten under fjolårets träff som jag berättade att jag väntade Elsa. Var ju rätt så tvungen (uppenbart) då jag varken drack öl eller rökte. Idag blir jag inte så långvarig, då jag lämnade bebis hemma. Sa jag att jag lämnat bebis hemma? Jag är nervös (inför just bebislämnandet), dör lite av längtan redan och mår lite illa. Längtar hem :P Är det nu man ska lära sig att slappna av, försöka ha kul och inte dö av längtan? Ja, jag återkommer :)


Titta på domhär sjukt söta små fötterna. I...

imag1601_1323948 (MMS)

Titta på domhär sjukt söta små fötterna. Ibland vill jag bara äta upp dom. Haha, nån mer som vill äta upp det som är sött, eller borde jag söka hjälp.nu? Tårna då, långa och väldigt mycket ärvda efter sin pappa :P Fötterna iaf, tillhör en tjej som nog skulle vilja att hennes pappa var hemma idag istället för mamman. Jag är inte rolig idag, galet ont i skallen :(


Elsa i bilen igår. Ytterligare en skitnat...

imag1585_1323942 (MMS)

Elsa i bilen igår. Ytterligare en skitnatt inatt.. Elsa sover så gott, vaknade för lite mat en gång inatt men somnade om lika fort. Sen vaknade hon för morgonen vid 9. Själv har jag alltså sovit som en liten påse.. Drömt de sjukaste drömmarna. Vaknar med ett ryck, ångesten lägger sig som ett mysigt täcke över mig. Ångest av drömmar liksom, va fan? Suck! Så har Pär, kära skallepär på finbesök idag. Delux också.. Fortfarande ångest också. Jävla drömmar som kan förstöra en dag såhär.. Jaja, hoppas dagen blir bättre!


Tomten kom tidigt i år ;)

imag1594_1323880 (MMS)

Tomten kom tidigt i år ;)


Shoppingvänlig bebis har vi iaf, men lite ...

imag1592_1323876 (MMS)

Shoppingvänlig bebis har vi iaf, men lite synd nu bara att behöva väcka henne nu när hon måste över bilstolen. Helt synd!


Måste samla krafterna medans vi lunchar :)...

imag1591_1323871 (MMS)

Måste samla krafterna medans vi lunchar :) Hårt att shoppa..


Nu är vi på väg till Marieberg, denna veck...

imag1584_1323857 (MMS)

Nu är vi på väg till Marieberg, denna vecka med ja.. Men det blir sista gången i år, nu ska bara det sista bockas av. Hoppas vi hittar det vi söker :)


Vi hade ju en glad katt som traskade in i ...

imag1583_1323773 (MMS)

Vi hade ju en glad katt som traskade in i vardagsrummet i morse iaf, ser ni henne? Julgransmassakern.nu


Elsa Annikki

Ang. min mobilkamera.
Det måste ha hänt ngt med den, för den är ju riktigt värdelös numera..
Allt blir ju suddigt, oavsett ljus, motiv..
Får jämnföra med J´s kamera tror jag.

Här kommer några bilder från dopet den 27 november.
Det var ju även dop av Elsas gudmor/fadder Elina (faster) :)















Mina finaste tjejer!! ♥  ♥

Velade så länge om vi skulle ha dop eller inte, men är så glad att vi bestämde oss för det!

Mysig lucia!


Mina inlägg som jag skickat idag verkar in...

imag1581_1323723 (MMS)

Mina inlägg som jag skickat idag verkar inte ha lagts upp förrens nyss!? Konstigt.. julfesten var fin iaf, Anton var ju sötast och Elsas blyghet verkar ha gått över, nu var det istället kul med nya ansikten. Här har vi klätt granen ikväll, den är inte klar på bilden. Känns som min mobilkamera typ gått sönder? Är stensuddig hela tiden, eller har den alltid varit helt värdelöst? Tror inte den varit såhär kass iaf? Nu ska jag äta julskinka på julvört med julmust till, behöver jag säga sprängagött?


Mitt älskade, söta, lilla hjärta!

imag1578_1323723 (MMS)

Mitt älskade, söta, lilla hjärta!


"Vad gör du pappa?" Sötungen funderade ord...

imag1576_1323702 (MMS)

"Vad gör du pappa?" Sötungen funderade ordentligt över vad J egentligen gjorde när han fikade efter jobbet idag. Hon är riktigt intresserad när vi äter och dricker, och smakar väldigt gärna. Ibland blir hon sur om hon inte får smaka mer. Men "det senaste" är att man ska vänta till 6 månader, fick vi veta när vi var till BVC förra veckan. Tråkigt, hade sett fram emot att få börja lite smått med mat. Tycker för övrigt att det är ett väldigt velande fram och tillbaka ang när dom ska få börja med mat? Men hon får små "kryddmått" att smaka på nu iaf, av varan mat, våra frukter etc. Och det är kul! Annars tycker Elsa att alla problem löses med hjälp av lite puppe. Om man är trött, ledsen, uttråkad... Så jag har inga planer på att sluta amma de närmsta månaderna iaf, det är ju hur smidigt som helst! Ikväll ska vi på julfest, Anton och hans klass bjuder på julteater och efter blir det fika. Mysigt :) Söt klänning har hon på sig idag också va?! Pappa som valde i affären :)


Mysiga mornar med kaffe och skidskytte. Bä...

imag1563_1323512 (MMS)

Mysiga mornar med kaffe och skidskytte. Bästa vintrarna innehåller ju lite OS, men det är inte helt fel dethär heller ;) Trodde Bergman skulle vara farlig idag me, men ja det är ju inte avgjort än så vi får se, ferry ligger ju bra till för en plats på pallen också, spännande!


Du är så saknad, finaste du! Inte en dag p...

dsc02006_1323463 (MMS)

Du är så saknad, finaste du! Inte en dag passerar utan att vi tänker på dig. Din blick, din doft, din underbara du <3


x-mas

När jag beställde inbjudningskorten till dopet så fick man ett erbjudande i kassan: 10 st julkort gratis.
Bara att välja ett av fotona som jag laddat upp, och sen välja en mall.
Gratis är ju gott så jag nappade, bara det att jag hade endast laddat upp bilder på Elsa.
Så nu vet jag inte om jag ska skicka iväg dom, känns lite dumt att skicka på endast Elsa och inte Anton också?
Skulle jag fråga honom så skulle han säkert inte bry sig, tvärt om.
Men ändå..

Irriterande, hade varit jättekul att skicka iväg julkort med ett foto med dom båda.
Jaja, nästa år kanske?

Frågan är bara hur jag ska göra nu i år..
Om det är nån som tycker det är dåligt av mig? Vad tror ni?


Min sötaste systerdotter Elin och min bror Jocke när jag fyllde år :)


ÅH!

Åh, 5 min efter att vi avslutat promenaden så vaknar Elsa.
Åhh, jag blir lite mindre galen, jag hinner ju inte med ngt!
En övertrött unge hela dagarna är inte så kul..




4 månader blir hon idag! Hela fyra månader...

imag1554_1323335 (MMS)

4 månader blir hon idag! Hela fyra månader! Min fina fina tjej, idag klädd i kläder hon fått av morbror Jocke med familj i doppresent. Supersött! Trött som få är hon, har gnuggat ögonen i två dagar nu. Vi har varit vakna i snart en timma, men hon sover redan igen. Får hoppas att hon får ro att sova middag idag, så hon slipper vara så trött. Igår var vi till BVC på 4 månaderskontroll, 62 cm lång och väger 6900 gram. Följer sin kurva klockrent, och fick så mycket beröm av Agneta. Det är kul :) Nej nu vaknade hon här, att det ska vara så svårt att sova när det är dag, fast man är trött? Ja vi får hoppas att hon somnar på promenaden sen, brukar somna gott i vagnen. Vi fick massa snö här igår, och var aldrig ute på promenad igår så vi får se hur vagnen klarar snö. Spännande :P


Idag var frukosten sådär lite finare :)

imag1553_1323248 (MMS)

Idag var frukosten sådär lite finare :)


Idag försöker jag hinna med lite julbak :)...

imag1551_1323185 (MMS)

Idag försöker jag hinna med lite julbak :) Är ju kul att ha lite hemma, men farligt gott! Brukar också ge bort lite hemmagjort i julklapp ibland, är alltid uppskattat med lite godis, konstigt detdär :P Elsa har sovit sen runt två, men vaknade nyss och äter nu så vi får se om jag lyckas baka nåt mer ;)


Igår åkte vi in till Örebro en sväng, för ...

imag1546_1323164 (MMS)

Igår åkte vi in till Örebro en sväng, för lite shopping. Det är så skönt att slippa ångesten över klappar, det mesta fixade vi i Ullared så nu är det lite eftersläntar kvar bara, dom svåraste. Så då är det istället mysigt att strosa omkring.. Speciellt med denhär tjejen, som absolut inte skulle sova igår. När vi var på stan i lördags, då sov hon hela tiden istället. Ja, man vet visst aldrig. Men skitglad var hon iaf igår, så då gör det ju inget. Igår kom det förresten lite snö här i Värmlandskanten, perfekt :) Än har det inte försvunnit heller, så nu är det fint ute.


Måndag, ny vecka, nya möjligheter. Började...

imag1530_1323078 (MMS)

Måndag, ny vecka, nya möjligheter. Började veckans amnings i soffan, framför "djurpolisen special". Det var ju ett jävligt dumt drag, efter att ha sett en hund som hade mer tovor än hund, grisar som borde ha vägt hela fyra gånger så mycket, samt en hund som hade så mycket brännskador på kroppen att ja, hon var i princip flådd så blev jag så förbannad. Förstå vad galet ont stackarn måste haft. Ja, jag kunde inte fortsätta kolla, måste börja veckan på ett bättre sätt. Nya tag.. Elsa hade lite svårt att somna igår. Vaknade och somnade om vartannat. Ville ha lite puppe, sen lite napp.. Så efter att jag precis somnat och blivit väckt 27 gånger (typ) så var jag inte den gladaste människan direkt.. Är så frustrerande när man hinner somna, för att minuten senare bli väckt. Upprepa det 15 ggr.. Till sist gav jag upp, J fick ta över. Jo men då somnade hon så gött så :P skitonge var det va? Lite drygt tre veckor kvar till jul! Jag är absolut inget fan av vintern, men nu måste vi få lite snö också! Det saknas, blir inte riktigt samma grej. En dm eller så, perfekt..


Där gick det undan, mysig andra advent ann...

imag1539_1323002 (MMS)

Där gick det undan, mysig andra advent annars :P


I "söndagig" anda så struntar jag i alla b...

imag1538_1323002 (MMS)

I "söndagig" anda så struntar jag i alla borden och måsten, och pysslar istället. Det var länge sen nu, så det var dagens måste helt enkelt :) Mysig första advent till er alla!


Utmanad

Jag har blivit utmanad av minirenen, kul!

Utmaningens villkor: länka tillbaka till den du fått den av, fullborda de fem meningarna nedan och ge den vidare till fem bloggvänner.

1. När ingen ser eller hör mig... så sjunger och dansar jag! Massor :)

2. Jag går aldrig hemifrån utan… svår, då prioriteringarna ändrats totalt på sistonde, samt att jag har en väldigt förvirrad amningshjärna.. Men mobilen försöker jag ha med mig.

3. Min blogg heter som den gör för att… alla andra ideer var redan tagna, och jag ville ha något namn med kärlek i. Jag startade ju denna blogg endast tack vare att jag var gravid och skulle blogga om just graviditeten här. Min andra blogg är ju ganska lagd på hyllan just nu.

4. Om jag vågade skulle jag… nog var en mycket roligare person! Men i landet lagom så är det ju lugnast att vara just lagom. Dumt att göra för mycket väsen ifrån sig. Kryptiskt?

5. Om 10 år kommer jag... ha vunnit en jävla massa pengar? Vara lycklig? Töntigt? Men "bo ute på landet i ett stort hus med barn, djur och Jerry" känns också ganska töntigt..


Nu ska jag utmana 5 andra!
Ni är ju så dåliga på att kommentera, så jag vet knappt vilka ni är som läser här ju.. Men Jenny vet jag läser, och Erika. Sen vet jag ju att utmanaren minirenen läser, man jag kan ju inte gärna utmana tillbaka :P Hubbis läser också, men hon har redan blivit utmanad. Så jag får nog gissa resten, Elina kanske läser? Nej, jag kommer inte på nån mer! Det är ju skamligt, säg vilka ni är :)


lilla hjärtat ♥


RSS 2.0