fredagsmys

Ja idag har det varit fullt upp, och trots detta har jag knappt hunnit med hälften jag tänkt. Kylen är ex ren, men imorrn är nog första gången jag bjuder på fika, utan att jag själv bakat ngt. Tråkigt, men jag tror folk överlever ;) Nu är det iaf mys på hög nivå, idol och godis :) Efter 2 veckor med i princip utan godis behövdes det inte många godisar för att åka på en fet sockerkick, ussh.

trettionde september

I morse vid 6 vaknade Elsa och var alldeles otröstlig. Ville inte alls ta bröstet, trots att hon borde varit hungrig. Vi visste inte alls vad vi skulle ta oss till för att trösta fröken. Till sist tog hon bröstet, och visst var hon jättehungrig. Sen somnade hon ju om, helt utmattad. Nu har vi precis gått upp ur sängen, och idag har jag lite att stå i. Hoppas det blir bra :)

september morning

Elsa somnade så gott igår och har sen sovit hela natten. Blev så chockad när jag vaknade vid 7, var tydligen säker på att hon skulle vakna inatt. Men inte det, hon slog upp sina små fina vid 9. Älskar hennes morgonhumör, hon skrattar när hon får syn på mig, och när man pratar med henne :) Jaha då får vi se vad dagen har att erbjuda :) Jerry kommer kanske gå hem från jobbet, han är sjuk. Ni vet hur det är med förkylda karlar ;) Men han är faktiskt riktigt krasslig, stackarn. Nej, dags för frulle.

BVC hembesök

Igår hade vi besök här hemma från BVC. Elsa har växt bra, så härligt att höra. Hon ligger strax över "mitten" och följer sin kurva perfekt :) Hon hade nästan gått upp ett halvt kilo igen och väger nu 5250 gram. Så lite över ett kilo har hon gått upp sen hon tittade ut :) Hon kan fortfarande ha stl 50 men några bodies är korta i ärmarna :) Hon sov flera timmar förut också, blir intressant att se hur natten blir nu :)

pigglärka

Idag har vi en vakendag här hemma. Inatt sov vi från 22.30 till 08.45 ungefär, så då gick jag faktiskt upp och tog morgonamningen i soffan. Vanligtvis somnar hon alltid om på morgonen, men inte idag. Så hon har endast haft kortare sovstunder. Vi har alltså en trött bebis. Testade en promenad, men hon ville inte somna. Vi åkte bil, men vaknade när vi kom hem igen. Nu ligger hon och slumrar i mitt knä. Tänk att det ska vara så svårt att sova ibland. För trött är hon, utan tvekan :P Jag är i extremt stort behov av massage. Jag har ofta ont i ryggen, "framtung", dålig hållning. Det slutar inte bra. Nu väger brösten ännu mer, och så bär jag mer än vad jag är van vid också. Det värker i axlarna. Ska önska mig massage i födelsedagspresent tror jag :) Nu ska vi se om bebis kanske sover lite djupare. Hoppas det, annars blir det en långonsdag :)

chill

Jag hade ju fått för mig att dom som varken jobbade eller lämnat staden, skulle festa igår.
Men jag hade ju så fel, för jag fick sällskap av Stjärten, Blirren och Erika.
Så himla trevligt, skulle vilja ha er här varje kväll :)

I morse vaknade jag strax efter 6. Och kunde inte somna om. Trots att jag somnade runt 1 igår..
Suuck. Så jag pussade och gosade lite med Elsa tills hon vaknade runt 7 :)
Då var det käkdags så klart. Sen somnade hon om. Men inte jag.
Så jag råkade visst väcka henne igen, haha. Inte med flit nu då.
Då var klockan runt 8, och vi gick upp.
Sen skickade jag in J till sängen (han fick inte lägga sig i sängen med Elsa i mitten när han var full) och vi satte oss i soffan.
Snart var det lite matdags igen, tror inte riktigt hon hann äta klart första gången innan hon somnade om nämligen :P Sen somnade hon, igen. Trötta bebisen. Sen har jag haft tråkigt..
Så strax innan 11 drog jag igång dammsugaren. Till J stora glädje. Haha..
Jaja, kommer man hem vid halv 5 får man faktiskt skylla sig själv om man inte får sova så mycket som man borde (önskar?).

Nu ska jag nog väcka Elsa igen, hemsk jag känner mig idag. Moahaha ?
Känns också som om jag druckit 3 kannor kaffe?

Imorrn blir Elsa 7 veckor. Snacka om att det gått undan. Slow down, where´s the fire?


tjugofjärde september

Det blev inge bilköp igår så J var hemma :) Sen kom Anton också, hade fått för mig att han inte skulle komma igår redan men vet inte vart jag fått det ifrån. Förutom frukost så har Elsa sovit tills alldeles nyss så idag har vi grejat massor i träd gården, härligt :) Fan vad segt det är att mobilblogga. Ser inte vad jag skriver heller så nu lägger jagbner dethär innan jag bpir forbannad :Pt

hungrig bebis

Sen promenaden har bebis ätit, ätit, ätit, lurat sin mamma att hon skulle vilja ligga i gymmet i mer än 2 minuter, ätit och just nu äter hon. Hon har bokstavligen sugt all energi ur mig, jag är vrålhungrig. Vet inte när jag ska hinna laga mat :P Numera äter hon knappt heller, hon har mest paxat tutten och ger ifrån sig de finaste skriken hon bara kan när jag tror hon somnat och jag försöker återta mitt bröst. Sa jag att pappan i hemmet inte ska vara hemma ikväll heller? Onlinepizza.se?..

fredag

Nån som vill ha lite mer inlägg samt bilder och vet hur man mms-bloggar? Lär mig snälla :) Sitter och ammar just ju, och när hon ätit klart ska vi ut och gå :) Det är helt underbart väder här idag, så det ska bli gött ;) Vi blir ensamma hela dagen idag, efter jobbet ska J åka och köpa en bil. Så det blir lite trist att sitta hemma utan ngn att prata med ikväll, så att säga. Blir själv imorrn kväll också kom jag på, då J ska festa. Så det suger ju... Tittar på Animal Planet, älskart :D kan ha på den hela dagarna. Just nu är det "vildmarkskliniken i Alaska". Nej ju tror jag Elsa ätit klart. Hoppas nu får en härlig fredag :)

bloglovin

Nu har jag äntligen fått tummen ur och skaffat en bloglovin-knapp så ni slipper komma in här och kolla när jag ändå inte uppdaterat.
Hojta gärna till om det inte skulle fungera, grejer har en tendens till att strula för mig..

Appropå att få tummen ur, när jag lyckas slita mig från antingen bebis eller wordfeud, har jag en hel del att göra. Papper som ska skickas, samtal att ringa, saker att läsa, annonser att skriva, ansökningar etc etc..

Så, därav den dåliga uppdateringen.
+ att vi är mittimellan två internet.
++ att det suger att blogga på mobilen, tar 3 år.

Ni missar ändå inte så mycket.
Jo, bebis har faktiskt haft en hel del magknip i helgen. Så synd.
J har jobbat, jag har guppat, bebis har skrikit.
När J kommit hem flydde jag ut i trädgården, lyssnade istället på gräsklipparen och sekatören.
Ja, det var våran "helg".

Men nu är det nya tag, med en alldeles ny tisdag.
Bebis mår bra, sover fortfarande, och jag har alltså fått tummen ur.
Dags att fortsätta..


sunny side

Hej bloggen. Då var det lördag. Vi ska iväg på födelsedagsfika senare. Sen blir det mys på hög nivå :) Härligt väder idag igen. Vore det inte för den gigantiska spindeln som jag såg i växthuset så hade jag kunnat gå in där igen och hämta verktygen som jag behöver för att kunna rensa i trädgården. Men näe, det var fan den största jag sett, utanför en bur. Den borde fan vara i bur. Uha..

wordfued

Pga helt dålig respons på fb tänker jag även här dela med mig av mitt wordfued-alias murra88.
Jag är inte alls bra men låt oss leka :)

Jaha fredagskvällen är här, igen, var det inte nyss fredag?
Idag har jag (vi) mest njutit av det härliga vädret, har sovit så skönt i vagnen flera timmar.
Blir lite nere faktiskt, sista "sommar"dagarna, det är såå långt till dom kommer igen, jävla vinter jag avskyr verkligen vintern. Kan vi inte skippa den i år, eller få en mild vinter för omväxlings skull? För det har inte varit kul faktiskt!

Nu har försäkringskassan äntligen fått tummen ur också, ringde en handläggare till mig för några dagar sen, hon var inte dålig på att be om ursäkt heller, erkände att det har varit ruttet av dom. typ så sa hon iaf :P
Så äntligen kan man börja få en liten inkomst igen.

Jaha, nehej..


cookie

Jaa, måste tillägga, hur kan man gå från att vara så nöjd och glad till att vara tvärhungrig så man skriker tills man inte får luft på 2 röda?
Blev en lång, konstig mening men hoppas ni kan läsa den :)

"Varför är jag fortfarande såhär hungrig?" ungefär.
Det gäller att alltid ha ena bröstet ute typ, ifall att :P

Igår hade jag faktiskt namnsdag, heter Ida i mellanamn.
Inget jag brukar fira men blev faktiskt bjuden på kinabuffé till lunch att hjärtat ♥
Oh vad gott!
Sen var det fullt upp hela dagen tycker jag, avslutades med lite fika hos farbror Tim som fyllt 22.
Så många som fyller nu, inte bra för magen, herregud den är verkligen hemsk, min mage.
Det är inte vackert, skulle kunna visa er men vill inte ta bort eran aptit ;)
Näe men den är inte vad den en gång var, den måste bort bort. Överskottshud hej.
Nu försöker jag gå ut och gå så ofta jag kan, men känns som det inte kommer hjälpa på långa vägar.

Så om nån kan skicka över lite motivation tack?

Nej nu måste jag ta tag i saker och ting, Sofie kommer över om en halvtimma ungefär på, ja juste, en fika :)
Mer kakor i magen... :P




amma amma

Åh, igår skulle jag stannat hemma tror jag.

Påväg in till Örebro, han bara hämta A på skolan så skulle hon äta igen. Så det var bara att vända hem.
Vaken hela bilresan in, tröttnade och började gapa när vi nästan var framme. Somnade i vagnen en liten stund, kanske en halvtimma max, sen var det dags för mat. Efter matning inne på Marieberg låg hon och kikade i vagnen, redan här övertrött. Sen var det dags för mat igen, så jag hann inte med det jag velat på Marieberg, surt. Så, amning på IKEA-parkeringen. Redan här låg vi låångt efter tidsschemat. Suck.. Sen somnade hon iaf efter en stund i vagnen inne på IKEA, fick sova kanske..20 minuter, men sen vaknade hon så klart när hon skulle över till bilbarnstolen igen. Det var det hon sovit. Jag hann inte med dom andra affärerna heller, skulle in på Babyproffsen, jysk..
Ja, sen hem till pappa för en sen middag, vi kom nog dit vid 7 eller nåt. Där var hon vaken hela tiden. Mat en gång. Sen skulle vi iaf börja rulla hemåt vid 21.10 (A skulle egentligen redan legat i sängen) så hinner vi knappt ut på E18 innan vi börjar gapa. Jag är stentrött, och ja bebis med. Så jag ammar och hon somnar i mitt knä.

Herregud, med facit i hand..

Ja vad bortskämd man är, så van vid att hon alltid sover/är nöjd i vagnen/bilstolen.
Men det är klart, vissa dagar är man ju pluttigare än andra.
Alla har vi ju dagar när vi är segare/surare/gladare etc..
Då kan det inte vara lätt när man är en månad och inte kan berätta vad som är fel.

Idag får vi iaf se hur mycket hon sover, måste ju vara bra trött.


make my day

Herregud vad det blåser. Men det är ju "resterna" av orkanen Katrina som är över oss också, så lite blåst låter faktiskt rätt så logiskt..

Kunde inte riktigt somna om efter amningen vid 7-8. Pappa och storebror hade ju ändå gått upp.
Så när J körde A till skolan traskade denna mamma upp. Bebis sover fortfarande. J har krypit ner brevid och snosar. Han försöker nog även väcka henne, men blånekar detta :P

Idag ska vi in till Örebro. Först blir det IKEA och Marieberg, har mig en liten lista nu när man inte varit iväg på nån månad.
Sen blir det mat på falkvägen hos pappa. Trevligt :)

Ha en bra dag där ute :) Blås inte bort.


1-månadskontroll

Bebis hade gått upp nästan ett halvkilo på 12 dagar, från 4340 till 4825 gram.
Har nu ett huvudomfång på 39,3 (bf 38cm) och är 56 cm lång (bf 51cm).

Så, nu vet ni det :)












smile

Åh, jag har i flera dagar nu försökt fånga ett av Elsas leenden på foto så jag kan visa er.
Men, jag bsra misslyckas, så tråkigt..
Men det är det gulligaste iaf ♥
När man inte trodde det kunde bli mycket sötare liksom :P

Nej nu måste jag väcka fröken för snart har vi tid hos doktorn på BVC - 1-månadskontroll idag :)
Spännande, och som vanligt är jag nyfiken på att se hur mycket hon växt.

På återseende :)


pulling

Ja, traktorpulling var faktiskt lite spännande, trot eller ej ;)
Och A fick åka traktor, han fick t.o.m styra.
Lycka, kan jag säga :)

Och vi blev igen påminda om hur mycket vi vill ut på landet.
Stämningen, traktorer, öl, arbetarbyxor, varmkorv, öl...
Haha, vad töntig jag låter. Men, ge mig skog, en sjö och fågelkvitter!


Tyvärr var dethär den enda bilden jag tog, och då är inte pullingen in action ens..
Men, vad är väl ett inlägg utan en bild?

Idag är det inte många knop här hemma..


kärlek

Åh, kärlek kärlek kärlek! Kärleken till sitt barn är verkligen större än ord. Vad jag älskar min lilla familj, skulle göra allt för dom.

fade into darkness



Nu är det fredag, mina vänner.
Bebis sover lite, pappa lagar plankstek, A är snart här och jag sitter och jag tog precis helg.

Trevlig helg!


visit

Det har varit lite fullt upp denna vecka, men lite födelsedagsfika hann vi med häromdagen, och idag är det vi som får besök av Jenny, Johanna och Neo.
Det ska bli trevligt :)

Imorrn är äntligen J hemma med oss igen, senast var ju onsdag förra veckan. Så det är faktiskt hög tid.
Tror vi ska iväg på ngt som heter traktorpulling? Haha, jag kan ha tagit fel på namnet.

Igår pumpade jag lite på dagen, tänkte att J kunde få mata en sväng på kvällen.
Tyvärr missade jag matningen, men efteråt hade vi en ganska nöjd bebis.
Chockad såg hon ut också, hihi.
Bara låg där, helt still, och stirrade på J.
"Har du käk, farsan?"

Ska fortsätta städa här nu när bebis sover.
Synd att jag inte kan dra fram dammsugaren. Eller ja, kan kanske jag kan men..


grodbebis ♥
kolla sizen på fötterna, stenlånga :)


1 månad

jaha, då blir Elsa en månad idag. Hua..
Vad har då hänt på en månad?
Massor. Kan dra lite som jag kommer på just nu såhär..

• En blöjstorlek har vi gått upp. För 1an läckte på nätterna. Men, 2an läcker också. Sådetså.

• Hon har bjudit på några smakprovsleenden. Men inget direkt lemedhelaansiktet.
Några har mamma själv anat när jag töntat mig.
Sen har pappa minsann påstått att hon klämt ur sig några leenden när inte jag varit i närheten. Det väljer jag att inte tro på. Sådetså.

• Hon har ju växt. Vet inte exakt hur mycket, har inte varit till BVC denna vecka. Så får veta mer på måndag. Men ja, runt 600 gram kanske? Och minst 2 cm iaf, förmodligen nån till.

• Hon älskar att kolla. På allt, alla, överallt. Man ska missa så lite som möjligt. Tvn är en favorit. Och när man går från rum till rum, det är spännande som bara den.

• Hon är jättestark. Men hon föddes stark också, vilket barnmorskorna påpekade hela tiden. Nu är hon även väldigt stark i nacken.

Ja, det var det jag kom på just nu.. Kanske uppdaterar här om jag kommer på något viktigt/roligt. Kan vara kul att ha nedskrivet såhär i framtiden.


För tre dagar sen ♥


Bebis just nu ♥


fisk

Jag är så himla sugen på fisk. Men jag kan verkligen inte tillaga fisk. Har försökt men det har slutat med driven på mc. Pa riktigt. Fy fan :-P Inte ens äggsåsen blev god. Jaja, skam den som ger sig, va?

be greatful ♥

"Min bebis har redan börjat.. Min bebis är så duktig och.."

Klart att man blir stolt över sin bebis, jag blir stolt bara hon nyser.
Men jag känner inte att jag har så bråttom med utvecklingen som andra kan ha.
Inget illa menat mot någon, absolut inte, bara det att jag vill vänta och längta efter första leendet lite till, jag blev nästan lite sur på J när han nämnde att vi kanske skulle gå upp en blöjstorlek.. Och jag blar glad att hon fortfarande har stl 50.
Ja, inte att jag inte vill att hon ska få all näring eller så.. men ja, ni fattar.

Åh, vad vill jag ha sagt med detta?
Jag vet faktiskt inte riktigt.

Jag vill egentligen bara framföra att jag inte vill skryta om att hon sover så bra på nätterna.
Det är ju bara ren tur. Jag skriver ju ofta om det, att hon sover så bra. Det är för att jag är sjukt galet tacksam för det.
Och (igen, misstolka mig inte) styrka till er som har en bebis som kanske har ont i magen på natten, eller bara är allmänt ledsen på nätterna. Jag blir patetisk om jag inte får sova. Blir själv som ett barn, till sist vill jag bara gråta.
Så, om det finns fler som blir så, och inte har turen att ha en bebis som sover speciellt mycket på nätterna, vill jag skicka styrkekramar. Det vänder, nån gång :)
Pratade nämligen med en vän igår, hennes ena son vaknade för mat varannan timma, dygnet runt, i ett år.
Eller för några veckor sen, fikade vi med några vänner, dom berättade att deras son somnade i princip bara i bilen. Så fort dom stängde av motorn, vaknade han och gallskrek.
Vilka nätter..

Vem vet, Elsa kanske bara sover såhär gott i början?
Så jag vill passa på att uppskatta det till fullo. För jag tycker att människor är så dålig på att uppskatta det som är bra, istället fokuserar man för mycket på problemen.

Haha, herregud vad långt det blev.
Och egentligen ville jag bara skriva

"Inatt har jag nog sovit för mycket, nästan 12 timmar, nu har jag massa energi att göra av med, så jag har bockat av en låång todo-lista nu medan Elsa sovit.
Det är riktigt härligt.
 Andra dagar hinner jag knappt borsta tänderna innan 4 :P"


homeboy



Idag är pappa i Estockholmo, bebis sover och mamma är nyvaken. Dags för frulle innan grodan vaknar.


even more

Ja, när jag ändå varit densomärden kan jag lika gärna fortsätta..

Skickade in ett erbjudande jag fått från tidningen "föräldrar & barn".
5 nummer av tidningen + en bärsjal.
Skickade in detta i april.
APRIL people!
Tänkte att jag kom billigt undan för en bärsjal.
Tänkte att då får jag den innan jag får bebis, så kan jag kolla om den är något att ha.

Har jag fått bärsjalen tro?

no not so much.

Så, jag ringde idag.
"Vi skickar ut premier 4-6 veckor efter att vi mottagit inbetalningen"
Den fick jag den 4de augusti (jo, 4 månader senare).
Betalade in den direkt, så dom fick den dagen därpå.
Så, enligt lite snabb matteräkning tycker jag att jag borde få den senast nästa vecka då.

"Ja, inom några veckor borde du få den"
"Ja, senast nästa vecka eller?"
"Nja, det vet jag inte säkert, men inom några veckor.."

ännu mer spännande!

(jag är inte såhär jävla bitter. tycker mest att det är lustigt. funny)


fcuk-kassan

Försäkringskassan har f o r t f a r a n d e inte räknat ut vad jag ska få för ersättning.
Hur galet är inte det?
Jag började alltså skicka in papper om att jag ska gå på föräldrapenning i mars.
Ringde precis till försäkringskassan och hörde med dom hur lång tid det kan ta.
Ja, uträkningen kan ta upp till 30 dagar sa hon.
Jo, fast handläggaren ringde mig i mitten av juli, då hade han börjat kolla på mitt ärende, så det har passerat lite mer än 30 dagar..
"Jag ser att du har ringt in till oss tidigare"
Aajo..

Jag skulle vilja få en liten inkomst, tack..
Känner mig bitter, som gnäller om dethär.
Men allvarligt, hur lång tid kan det ta att räkna ut en människas ersättning?

Ja, nu ska dom iaf ringa upp mig inom 48 timmar.
jaha..?

spännande


kräk

Ja är du superkänslig så ska du nog sluta läsa här..

Jag tycker Elsa har börjat kräkas massor.
Alltså stora mängder.
Visserligen så äter hon ju en hel del, så det kan mycket väl vara så att hon har så fått i sig för tok för mycket.
Men, strax efter att hon spytt så blir hon hungrig.
Bara några minuter senare..

Som tidigare idag, då skrämde hon skiten ur mig.
Hon låg i sin säng, på rygg, och tittade och lyssnade på sin mobil.
Jag var in till henne då och då och tittade till henne.
Sista gången jag var inne så hostade hon till 2 gånger, sen såg jag hur hon fick panik, fick ingen luft.
Så jag vickade över henne på sidan, och ut far massa massa spy. Riktig sprutspy. Hur mycket som helst.
Det var hemskt! Nu kommer hon aldrig mer få sova på rygg :P Och jag måste ju titta till henne oftare nu också.
För det var inte kul. Fan, jag som varit så chill annars, inte alls hönsig.
Det fick man väl för det..

Iaf, några minuter efter var hon hungrig igen.. Alltså "herregudjagsvältermammagemigmat"-gråt.

Men inte är det väl nån fara?
Nån erfaren som kan lugna ett orolig mammahjärta? :P
Jag vet att man ska kontakta BVC om det blir mycket "häftiga" kräkningar och så..



Det är så underbart att få vakna bredvid en sånhär skönhet varje morgon :)

mamma ♥ dig


vardag vardag

Åh, jag tycker det är svårt att blogga nu.
Vet inte riktigt vad jag ska blogga om, allt är ju bara vardag och det känns som att det inte är såå roligt att läsa om.. Visserligen gillar ju jag att läsa om det så jag försöker :)

Igår och i förrgår har fröken varit vaken i princip hela dagarna. Några korta powernaps på några minuter, sen är man fit for fight igen ;) Sen sover hon ju gott hela nätterna, nån matning framåt morgonen för att sedan somna om igen. Så det är underbart, och mysigt, bara det att hon blir övertrött på kvällarna. Älskade hjärtat, man ser hur hon kämpar mot ögonlocken haha. Man kan ju inte sova om inte mamma gör det ?!
Men idag vaknade hon för käk vid halv 8 ungefär, sen var hon vaken igen för mat 10-11 och nu sover hon sen dess. Måste varit helt slut efter 2 vakna dagar..

På nätterna ska hon ligga så nära så nära, min lilla krabba.
Jag brukar flytta på mig lite, bara några cm, men snart kommer hon efter :)
Vi snackar hudmothud, det är mysigt :)

Inatt blir hon 4 veckor, mygod, det låter så töntigt men jag vill inte att tiden ska gå så himla fort :(
Min lilla bebis, mitt lilla hjärta ♥
Förlossningen kommer bara längre och längre bort, minnet börjar svika mig och jag vill aldrig någonsin glömma förlossningen, fast sakta men säkert blir det bara mer och mer suddigt tyvärr..
Man skulle ha haft en kameraman med sig!

Väntar på "journalen", där undersköterskan och barnmorskan antecknade förlossningens förlopp, men hur lång tid ska det ta att få hem dom egentligen? Vill ju gärna blogga om förlossningen medans jag fortfarande minns den!

Jaha, nehej, avrundar här..


eftersom jag är vidrigt dålig på att tömma kameran så får ni
här en "gammal" bild på en nöjd bebis efter första badet ♥


testar

Testar att mobilblogga, får se om jag kan :-) för övrigt är jag stenhungrig, men det är tydligen Elsa också :-P

RSS 2.0